Cookies Policy

The website of the University of Cádiz uses its own and third-party cookies to carry out analysis of use and measurement of traffic, as well as to allow the correct functioning in social networks, and in this way to improve your browsing experience.

If you want to configure cookies, press the button Customize Cookies. You can also access the cookie settings at any time from the corresponding link in the footer.

For more information about cookies you can consult the Cookies policy from the website of the University of Cádiz.

Cookies customization

The website of the University of Cádiz uses its own and third-party cookies to carry out analysis of use and measurement of traffic, as well as to allow the correct functioning in social networks, and in this way to improve your browsing experience.

For more information about cookies you can consult the Cookies policy from the website of the University of Cádiz. You can also access the cookie settings at any time from the corresponding link in the footer.

You can configure the website cookies according to their purpose:

  • Statistical analysis

    Third-party cookies (Google Analytics) are used on this site that allow the number of users to be quantified anonymously (personal data will never be obtained to identify the user) and thus be able to analyze the use made by users of our service, in order to improve the browsing experience and offer our content optimally.

  • Social networks

    Third-party cookies are used on this website that allow the proper functioning of some social networks (mainly YouTube and Twitter) without using any personal data of the user.

UniversidaddeCádiz
evento

Comienza el seminario ‘La alimentación en la historia’ dentro de la 75ª edición de los Cursos de Verano de Cádiz 30 June 2025

Comienza el seminario ‘La alimentación en la historia’ dentro de la 75ª edición de los Cursos de Verano de Cádiz

El servicio de Extensión Universitaria del Vicerrectorado de Sostenibilidad y Cultura de la Universidad de Cádiz, con el patrocinio del Ayuntamiento de Cádiz y Santander Open Academy, presenta el seminario La alimentación en la historia dentro de la 75ª edición de los Cursos de Verano de Cádiz. El seminario se celebrará del 30 de junio al 2 de julio, de 9 a 14 horas, en el edificio Constitución 1812.

 En este curso se analizará cuál ha sido la evolución de la alimentación del ser humano en las distintas épocas de la Historia, con una particular atención a la provincia de Cádiz. Las épocas tratadas serán:

1) Prehistoria

2) Mundo Antiguo

3) Época andalusí

4) Edades Moderna y Contemporánea

Francisco Javier Guzmán Armario, profesor titular de Historia Antigua, y Vicente Castañeda Fernández, profesor titular de Prehistoria, coordinan este seminario que busca transmitir un discurso diacrónico que permita conocer de qué modo la alimentación ha condicionado el devenir del género humano, de una forma didáctica y lo más gráfica posible, de manera que las personas asistentes obtengan una idea general, pero clara, de los contenidos expuestos.

El precio para la matrícula ordinaria es de 65 euros; la matrícula reducida, 40 euros y matrícula superreducida, 30 euros.

Más información e inscripciones

Enlace a la solicitud de becas de Santander Open Academy